FENT NÚMEROS

Des de l’Agrupació Local d’ ICV-EUiA, volem aclarir uns punts sobre el fet que el nostre regidor a l’Ajuntament ens hagi plantat el dia de la votació dels pressupostos i posteriorment hagi marxat  de l’organització.

  • L’Agrupació Local va decidir votar a favor la investidura de l’actual Alcalde. I mes endavant a l’entrar al Govern, posar uns punts per escrit que, un cop consensuats, varen signar l’Alcalde i el regidor.
  • Davant la situació d’atur (que al nostre poble no baixa), dels desnonaments hipotecaris (un mínim de 35 registrats el 2015, sense contar els de lloguer), l’activitat de Càritas, de la Plataforma d’ Afectats de l’Hipoteca i del Banc d’Aliments (no tenim dades registrades dels Serveis Socials Municipals), es va decidir que un 5% dels pressupostos es dedicarien a Serveis Socials (SS). Aquest era un dels punts signats.
  • Abans de la presentació dels pressupostos al Ple i sense que el nostre regidor ni ningú del govern ens dones cap explicació o intentés negociar, vàrem veure que el destinat a SS era un 2’99% del total dels pressupostos 2016. L’any 2015 es va pressupostar un 2,70% per SS (tot i que a la web de l’Ajuntament, si poseu a “ Quant pago de…..” surt 2,88%). No es doncs el 4% com s’ha dit.
  • També s’ha dit que hi ha un augment del 43% de la quantitat dedicada a SS en comparació al 2015. No es així, l’augment es del 21,32%. Sí que aquest augment és superior al  de la quantitat total del pressupostos  que és d’un 9,41%. La tendència es la bona. Però no és el 43%.

Si paguem a una persona que treballa 2€ /hora, i l’augmentem a 4€/hora, hem augmentat un 100% però lo que cobra ara segueix sent poc.

  • Els pressupostos es fan pel benestar social del poble: inversions, infraestructures, policia, carrers, residus etc. Tot és molt necessari. Podríem dir que el 100% del pressupostos són en certa manera un servei social.

Però la norma per la que s’aprova l’estructura dels pressupostos de les entitats locals marca uns codis que corresponen a Serveis Socials i és el que va utilitzar l’Ajuntament per calcular el percentatge de la seva web en el “Quant pago de……” i el que hem utilitzat nosaltres, codis que estan presents en els actuals pressupostos com no pot ser d’una altra manera.

  • Ningú ens ha acusat de mentir, nosaltres tampoc ho fem. Tots ens podem equivocar. Estem disposats ha debatre públicament els números, aquests són neutres, el sentit polític dels mateixos, no.  De fet a altres pobles, sobre aquest tema,  n’hi ha que estan per sobre i d’altres per sota.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari